Kolmen myrskyn jälkeen tulee talvi

sarrrri 037

Kuva: Sari Venäläinen

Tervehdys kaikille mahdollisille lukijoille,

Kirjoitan ensimmäistä kertaa Stevecon blogiin.  Kun katsoo aikaa taaksepäin, tulee usein miettineeksi tätä informaatio- ja mediateknologian kehitystä.  Se on ollut viimeisten 15 vuoden aikana melkoisen nopeaa, mutta kyllä siinä perässä pysyy – välimatka tosin kasvaa koko ajan.

Viime viikonloppuna hehkutettiin mediassa maailman laajuisesti WTO’ssa syntyneestä yhteisymmärryksestä tulliasioiden ja tullaamiseen liittyvistä yksinkertaistamisista.  Tämä on tietty hyvä asia.  Toisaalta näiden päätösten vieminen konkretian  tasolle vie kuitenkin aikaa.  Meidän suomalaisten kannalta oleellisinta olisi Suomen ja Venäjän välisen kaupan muodollisuuksien yksinkertaistaminen.  Tällä olisi merkittävä vaikutus Suomen teollisuudelle, eritoten metsäteollisuudelle  ja sen raaka-ainetuonnille Venäjältä kuin myös viennille.  Mahdollisesti joku voisi jopa alkaa harkita investointeja Suomeen esim. pitkäkuituisen sellun tuotannon lisäämiseen.

Logistiikkayrityksen kannalta huolestuttaa asiakaskunnan taholta tulevat vaatimukset kustannusten ja hintojen alentamiseksi.  Ratkaisut operaattoreiden valinnassa/vaihdossa tehdään mielestäni liian usein ja liian heppoisin perustein.  Uskon, että parhaat tulokset saadaan aikaan tavaravirtojen keskittämisellä ja pitkäjänteisellä yhteistyöllä, jolloin toimintoja pystytään kehittämään ja niiden vaatimia investointeja voidaan myös tehdä.  Yksi vuosi sopimuksissa on monessakin tapauksessa tähän aivan liian lyhyt aika.  Viimeksi tehty työmarkkinaratkaisukin antaa kerrankin mahdollisuuksia toteuttaa pidempiaikaisia sopimuksia.

Tätä kirjoittaessa tuuli pauhaa yli 20 m/s –vauhdilla ja myrsky on jo tämän syksyn kolmas merkittävä ja kuten vanha kansa on todennut,  kolmen jälkeen tulee talvi.  En ala kuitenkaan ennustamaan tulevan talven säätä – sitä varten on teknologia olemassa ja pitkän aikavälin ennuste sanoo talven alkavan vasta tammikuun puolivälissä.

Kesän harrastuksista on pikkuhiljaa siirrytty syksy-/talvilajeihin. Omalta osalta se tarkoittaa golf-kauden päättymistä – tosin vasta 17.11.-  ja uintikauden alkamista.  Golf-harrastuksen osalta kesä oli säiden puolesta mitä onnistunein – tasoituksen kehityksestä ei samaa voi sanoa, se heikkeni 0,1 verran.

Toivotan kaikille oikein mukavaa joulua ja hyvää vuotta 2014!