Oppisopimuskurssi Kaislahdessa

Oppisopimuskurssilaiset

15.9.1994 viisitoista nuorta aloitti Stevecon Haminan yksikössä oppisopimuskurssin.  20 vuotta myöhemmin, aurinkoisena syyskuun perjantaina Kaislahteen kokoontui joukko muistelemaan aikaa, jolloin oma ahtaajaura alkoi.

Työhaastattelun hoitivat Arto Kauppila ja henkilöstöpäällikkö Pentti Vilkki. Eräs itsevarma haastateltava katsoi silmiin ja totesi: ”Jos minut otatte, ette tule pettymään”. Sitten oli ujoja poikia, joilta ei juurikaan vastausta tullut kysymykseen miksi juuri hänet pitäisi valita parinsadan hakijan joukosta. Oppisopimusoppilaiden kouluttajana toimi Arto Kauppila ja konekoulutuksesta vastasi Martti Virtanen.

Monet tutut hahmot ja tapahtumat tulivat mieleen illan tarinoissa. Varsinkin Celian ja Cortian alaruumassa rullia ”mättäessä” oli muutamalle tullut mieleen, jos vaikka opiskelisi työnjohtajaksi, mikä sitten myöhemmin toteutuikin.

Tuohon aikaan Haminan yksikön vakituisten henkilömäärä oli yli 600. Oppisopimuskoulutusta annettiin parhaimmillaan kolmelle kurssille yhtä-aikaa. Oppisopimuskoulutus satamissa oli alkanut jo vuonna 1978.

Terveisin Oppilas 1/4622 Blombergin kurssilta n:ro 3 v.1979