Eevi lähetti meille postia

Arkiaamu talvisessa satamassa on yleensä aika karu. Siksi torstaiaamu 8. maaliskuuta oli Haminassa poikkeuksellinen: Saimaa Terminalsin porukka aloitteli 50-metristen laivasta purettujen ratakiskojen lastausta junavaunuihin, kun he huomasivat Gottwald-nosturiin kiinnittyneen ilmapallon.

 

 

 
Pian tämän jälkeen Stevecon viestintäosastolle tuli Haminasta Elina Pajuselta sähköpostia:

Tänään kävi aika hauska juttu: saatiin ilmapallopostia. Nosturiin oli jäänyt kiinni ilmapallo, jossa oli viesti pieneltä tytöltä. Viestissä lukee: ”Jos löydät, niin vastaa t. Eevi.”

Sähköpostiin liitteenä oli myös kuvia, jotka kiskonlastausporukan pomo Turo Koskimaa oli napsinut.

Haminassa ei jääty lepäämään laakereilla. Elina paineli kauppaan ja osti Eeville lähetettäväksi sinisen karvaotuksen sekä Muumi-suklaamunan. – Valittiin sininen väri, koska se on Stevecon ja Stermin väri ja ajateltiin, että pehmolelu voisi olla pienelle tytölle mieluinen. Ja lisäksi pääsiäismuna, kun kohta on pääsiäinen. 

Saimaalaisten ostokset tulivat kuriiripostilla Kotkaan, jossa Eevin pakettiin lisättiin muutama lisämuistaminen Stevecon liikelahjavarastosta.

Meillä oli Eevin osoite, mutta ei tietoa sukunimestä. Lähetimme paketin matkaan kohti Espoota ja toivoimme, että se menee perille suorinta tietä. Menihän se. Eevi avasi pakettinsa torstaiaamuna.

Torstaiaamuna saimme viestin Eevin äidiltä: kuvan Eevistä ja kiitokset ihansta paketista sydänten kera.  Eevi oli lähtenyt eskariin uusi pipo päässä ja uusi reppu selässä. Karvaotus, jonka nimeä emme ainakaan toistaiseksi tiedä, pääsi myös eskariin mukaan.

Ilmapallo oli taittanut matkan Espoosta Haminaan varsin rivakkaa vauhtia. Eevi oli isänsä ja siskonsa kanssa lähettänyt ilmapallot matkaan edellisenä päivänä 7.3.

Ilmapalloviestin löytäminen on ilahduttanut meitä kovasti. Terveisiä ja oikein mukavaa kevättä Eeville ja kotiväelle Espooseen!

Case Eevin ilmapallo Hesarissa ja Iltalehdessä